maanantai 17. syyskuuta 2018

Kuntosalit kuntoon - osa 2: Mitä viivan alle jää?

Edellinen kirjotukseni kuntokeskusten kuluista nostatti selvästi ajatuksia ja keskustelua niin somessa, blogeissa kun liikunnasta liiketoimintaa -risteilylläkin, joten jatketaan aiheen möyhentämistä, koska aihe on selvästi ajankohtainen. Ja koska möyhentäminen on kivaa😉

Ei siis muuta kuin popparit esiin ja sormet valmiiksi näppäimistölle. Tässä tulee jatko-osa aiheeseen: ”Miksi toiset kuntosalit menestyvät ja toiset ei?”

Voitto tehdään ostettaessa. Piste.

Voit olla vaikka minkälainen fakiiri myynnissä, mutta voitto on aina yksinkertaistettuna myynti (liikevaihto) miinus kulut. Jos kulut ovat iso, on voitto pienempi. Jos kulut ovat pienet, on voitto isompi.

Ainakin näin kapitalistina ja maalaisjärjellä ajateltuna isompi voitto on parempi kuin pieni voitto.

Konkretisoidaan asia seuraavanlaisella yksinkertaistetulla esimerkillä:
Kuvitellaan kaksi samankokoista (500m2) kuntokeskusta, samanlaisella laitekannalla ja palveluilla samalle paikkakunnalle. Kummankin salin jäsenmäärä on sama 500, ja jäsenyyden hinta 35€/kk (alv 0). Näin ollen kummankin salin liikevaihto jäsenyyksien osalta on 17 500€/kk. Kummallakin salilla on myös muuten samat kiinteät kulut (palkkakulut, siivous, ohjelmistot, lisenssit, markkinointi) mutta sali 1 maksaa laitteistaan 2000€/kk enemmän ja tilavuokraa 1000€/kk enemmän kuin Sali 2, mikä on täysin mahdollista nykymarkkinoilla. Eli viivan alle jää kuukausittain 3000€ vähemmän kuin kilpailijalla. Vuositasolla tämä tekee 36 000€. Kohtuullisen merkittävä summa vai mitä? Tämä summa voidaan nimetä vaikka siksi kuuluisaksi puskuriksi.



Jos sinulta kysyttäisiin otatko mieluummin 18 000€ vai 54 000€, mitä vastaisit? ”Voitolla” voisit tehdä lisäinvestointeja, panostaa myyntiin ja markkinointiin, lisätä henkilökuntaa tai ihan vain pitää itselläsi koko summan. (Korjaus: koko summan, miinus verot.)

Tuo voiton erotus voi toki olla huomattavasti isompikin tai pienempi, riippuen muista kuluista, mutta periaate on sama: Vaikka myisit 100 000€:lla kuukaudessa, mitä järkevämmät kulut, sitä enemmän jää viivan alle.

Ja kyllä, järkevät kulut ja laiteinvestoinnit liittyvät oleellisesti allekirjoittaneen työhön, sillä jumppailen näiden asioiden kanssa lähes päivittäin asiakkaideni kanssa. Väitän että on paljon mukavampi myydä laitekokonaisuuksia kun tietää että asiakkaalla jää rahaa viivan alle vielä kustannusten jälkeenkin ja että tämän puskurin voi sitten investoida vaikka myynnin kehittämiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti